Chocolagiftbox.nl

Chocolagiftbox B.V.

Rooseveltstraat 45 c

2321 BL Leiden

+31 (0) 71 580 9207

Collections

Ballotin

Ballotins of pralinedoosjes

Wist u dat de ballotin, oftewel dat speciale 'chocolade doosje' waarin de patissier of chocolade-expert uw pralines in verpakt, in eerste instantie gecreëerd werd om beschadiging van de kostbare gevulde bonbons te voorkomen en niet zozeer om de buitenkant net zo mooi te laten zijn als de inhoud smaakt? Gewone harde chocolaatjes zullen in welke verpakking dan ook niet zo snel beschadigd raken, maar gevulde zijn een stuk kwetsbaarder. Aan het begin van de vorige eeuw kwam de naar Brussel verhuisde Zwitser, Jean Neuhaus, op het idee om de chocoladebonbon van een zachte vulling te voorzien en noemde dit smaakwonder een praline. Die naam is dan weer een verbastering van Comte de Plessis-Praslin, wiens kok in de 17e eeuw al chocoladebonbons maakte. De vrouw van Jean Neuhaus was een bijzonder praktisch ingesteld mens en kwam vervolgens met de suggestie de traditionele puntzak te vervangen door een doosje en ziedaar: de ballotin of het pralinedoosje is geboren. Nu zal er in de beginjaren van de ballotin nog maar weinig aandacht zijn geweest voor de aard van voorwerp zelf. Wij, De Beer Verpakkingen, weten inmiddels hoeveel werk en aandacht er geschonken kan worden aan de perfecte verpakking van uw net gekochte pralines. Zoals eerder vermeld ging het er 100 jaar geleden puur om de gevulde bonbons onbeschadigd te houden en de mensen er pas bij de eerste beet erachter te laten komen welke heerlijke inhoud de patissier erin verstopt heeft. Het ziet er natuurlijk niet uit als de chocola eromheen gebroken is en de inhoud zich verspreid heeft over de rest van de pralines. Daarnaast zal de productie van deze goddelijke verrassingspakketjes al genoeg werk opgeleverd en had men weinig aandacht voor de versiering van de verpakking, de ballotins. Daar is inmiddels flink verandering in gekomen en zien we dat de ontvanger al vooraf plezier en genoegen kan beleven aan de pralinedoosjes zelf, hetgeen ware kunstwerkjes op zich kunnen zijn. Ons bedrijf, De Beer Verpakkingen, specialiseert zich daarin. Hoe meer aandacht er besteed wordt aan de verpakking, des te groter zal de spanning zijn over de inhoud. Zodoende zal het verwachtingspatroon op zich al een heel avontuur opleveren met als uiteindelijk resultaat optimaal genot bij de eerste beet in de aangeboden pralines. Dit maakt de weg van chocolatier tot aan de ontvanger een boeiende reis waarin liefde en respect wordt uitgedragen, niet alleen door de overheerlijke gevulde chocoladebonbons maar versterkt door de ballotin.  

De mogelijkheden bij de keuze van de juiste ballotin of pralinedoos

In tegenstelling tot bonbondoosjes, indien we ervan uitgaan dat deze elke vorm van snoepgoed kunnen bevatten, heeft de ballotin een wat exclusiever imago. We hebben, zoals vermeld, het sowieso al over de hemelse versie van snoepgoed, chocolade, maar voegen daar ook nog eens een vulling aan toe. Tezamen maken ze deze chocoladebonbon met inhoud de absolute koning, of koningin van de lekkernijen. Dat verdient een passende verpakking, een pralinedoosje van de hoogste orde, een ballotin die perfect aansluit op de inhoud. Om dat te bewerkstelligen zijn er een aantal factoren van belang: materiaal, vorm en decoratie. • Hoewel elk materiaal in aanmerking kan komen voor een pralinedoosje, zijn papier en karton de meest gebruikte. De buitenkant moet echter wel bewerkt kunnen worden en de binnenkant gelijnd met een coating die de pralines in perfecte conditie houdt. Een andere factor die wij, De Beer Verpakkingen, in acht nemen, is de milieubewuste. Dat wil zeggen dat de materialen gemaakt worden met zo min mogelijk druk op het milieu en absoluut biologisch afbreekbaar zijn. • De ballotin kan in principe elke vorm aannemen, maar het is absoluut noodzakelijk dat de pralines er perfect inpassen. Het principe van de praline, chocolade buitenkant met vulling maken deze lekkernij kwetsbaar. Zodoende moet de pralines zo ingepakt kunnen worden dat de kans op beschadiging minimaal is. De grootte van de ballotins is niet alleen afhankelijk van de vorm, maar ook van het aantal pralines dat in het doosje gaat. • Het derde element waaraan een aantrekkelijke ballotin moet voldoen, is de decoratie van het doosje of vensterdoos. Wij, De Beer Verpakkingen, hebben daarvoor een groot aantal voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk uw eigen fantasie op de decoratie los te laten en deze, met onze samenwerking, te creëren. Op die manier wordt het pralinedoosje nog persoonlijker. Als het gaat om de perfecte ballotin kunt u dus voor van alles bij ons terecht tot u en wij het resultaat bereikt hebben dat u voor ogen staat. Met een dergelijk resultaat zult u slechts dankbare ontvangers krijgen en dan zijn ze nog niet eens aan de inhoud begonnen. Naast het leveren van gepersonaliseerde pralinedoosjes beschikken wij over een ruime standaard collectie pralinedozen en ballotins. Geldt voor een productie voorzien van een geheel eigen dessin een minimale afname van 1.500 stuks per formaat pralinedoos, de neutrale uitvoeringen zijn vanaf 200-300 stuks per formaat te bestellen. De levertijd is veelal enkele werkdagen. En blijkt het door u gewenste formaat onverhoopt op het moment van bestellen niet leverbaar, is nieuwe productie veelal al ingepland en kunnen wij binnen een redelijke termijn wel leveren. Of wij bekijken samen met u of er een bijkomende afmeting ballotin op voorraad is die u kunt gebruiken en welke wel direct kan worden geleverd.  

Benieuwd naar meer?

Als u na het lezen van ‘ons verhaal’ over de ballotins benieuwd bent geworden naar wat wij u kunnen bieden, dan rest u slechts één ding: ons bellen of mailen en ons uw vragen te stellen. Met heel veel plezier zullen wij u tijdens onze eerste kennismaking zoveel mogelijk informeren en u daadwerkelijk het gevoel te geven dat u op het juiste adres bent aanbeland als het gaat om een vakkundig en passende advies over bijvoorbeeld chocolade verpakkingen of macaron doosjes. Of dit nu een pralinedoosje uit de standaard collectie betreft of een eigen gepersonaliseerde uitvoering, u mag en kan er zonder meer op rekenen dat u van ons een goed en betrouwbaar advies ontvangt. Samen met u vinden wij de verpakking die het beste bij u past. Wij kijken dan ook uit naar uw berichten. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 071 – 580 9207. Dat geldt voor zowel de kantoor uren als daar buiten. Wanneer het u namelijk beter uitkomt ons ’s avonds te contacten is dat voor ons geen enkel probleem. En mailt u ons liever, stuurt u ons uw bericht dan graag naar info@debeerverpakkingen.nl