Chocolagiftbox.nl

Chocolagiftbox B.V.

Rooseveltstraat 45 c

2321 BL Leiden

+31 (0) 71 580 9207

Collections

Ballotins

Wist u dat de ballotin, oftewel dat speciale 'chocolade doosje' waarin de patissier of chocolade-expert uw pralines verpakt, in eerste instantie gecreëerd werd om beschadiging van de kostbare gevulde bonbons te voorkomen en niet zozeer om de buitenkant net zo mooi te laten zijn als de inhoud smaakt? Gewone harde chocolaatjes zullen in welke verpakking dan ook niet zo snel beschadigd raken, maar gevulde zijn een stuk kwetsbaarder.

Aan het begin van de vorige eeuw kwam de naar Brussel verhuisde Zwitser, Jean Neuhaus, op het idee om de chocoladebonbon van een zachte vulling te voorzien en noemde dit smaakwonder een praline. Die naam is dan weer een verbastering van Comte de Plessis-Praslin, wiens kok in de 17e eeuw al chocoladebonbons maakte.

De vrouw van Jean Neuhaus, Louise Agostini, was een bijzonder praktisch ingesteld mens en kwam vervolgens met de suggestie de traditionele puntzak te vervangen door een doosje en ziedaar: de ballotin of het pralinedoosje is geboren.

Nu zal er in de beginjaren van de ballotin nog maar weinig aandacht zijn geweest voor het belang van een goede verpakking. Wij, Chocolagiftbox en De Beer Verpakkingen, weten inmiddels hoeveel werk en aandacht geschonken kan worden aan de perfecte verpakking van uw net gekochte pralines.

Meer aandacht voor een goed ogende verpakking

Zoals eerder vermeld ging het er 100 jaar geleden puur om, de gevulde bonbons onbeschadigd te houden en de mensen pas bij de eerste beet te laten ervaren welke heerlijke inhoud de patissier erin verstopt heeft. Het ziet er natuurlijk niet uit als de chocola eromheen gebroken is en de inhoud zich verspreid heeft over de rest van de pralines. Daarnaast zal de productie van deze goddelijke verrassingspakketjes al genoeg werk opgeleverd hebben en had men weinig aandacht voor de versiering van de verpakking van de ballotins. Daar is inmiddels flink verandering in gekomen en we zien dat de ontvanger al vooraf plezier en genoegen kan beleven aan de pralinedoosjes zelf, hetgeen ware kunstwerkjes kunnen zijn.

Ons bedrijf, Chocolagiftbox, specialiseert zich daarin. Hoe meer aandacht er besteed wordt aan de verpakking, des te groter zal de spanning zijn over de inhoud. Zodoende zal het verwachtingspatroon op zich al een heel avontuur opleveren met als uiteindelijk resultaat optimaal genot bij de eerste beet in de aangeboden pralines. Dit maakt de weg van chocolatier tot aan de ontvanger een boeiende reis waarin liefde en respect wordt uitgedragen, niet alleen voor de overheerlijke gevulde chocoladebonbons, maar ook voor de ballotin, die dit nog versterkt.

De mogelijkheden bij de keuze van de juiste ballotin of pralinedoos

In bonbondoosjes worden vele soorten chocolade verpakt. Bonbons met of zonder vulling, van pure-, melk- of witte chocolade en daar is nog niet zo heel lang geleden de Ruby chocolade aan toegevoegd. Alle denkbare combinaties met een heerlijke en verrassende smaakbeleving maken de bonbons tot een absolute lekkernij, die het verdient om in mooi bijpassend bonbondoosje te worden verpakt.

Om dat te bewerkstelligen zijn er een aantal factoren van belang: materiaal, vorm en decoratie.

• Hoewel elk materiaal in aanmerking kan komen voor een pralinedoosje, zijn papier en karton de meest gebruikte. De buitenkant moet echter wel bewerkt kunnen worden en de binnenkant voorzien van een coating die de pralines in perfecte conditie houdt. Wij van Chocolagiftbox houden bovendien rekening met het milieu. Dat wil zeggen dat de materialen gemaakt worden met zo min mogelijk druk op het milieu en absoluut biologisch afbreekbaar zijn.

• De ballotin kan in principe elke vorm aannemen, maar het is absoluut noodzakelijk dat de pralines er perfect inpassen. Het principe van de praline, chocolade buitenkant met vulling maken deze lekkernij kwetsbaar. Zodoende moeten de pralines zo ingepakt kunnen worden dat de kans op beschadiging minimaal is. De grootte van de ballotins is niet alleen afhankelijk van de vorm, maar ook van het aantal pralines dat in het doosje gaat.

• Het derde element waaraan een aantrekkelijke ballotin moet voldoen, is de decoratie van het doosje of vensterdoos. Wij, Chocolagiftbox, hebben daarvoor een groot aantal voorbeelden waaruit u kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk uw eigen fantasie op de decoratie los te laten en deze, met onze samenwerking, te creëren. Op die manier wordt het pralinedoosje nog persoonlijker. Als het gaat om de perfecte ballotin kunt u dus voor van alles bij ons terecht tot u en wij het resultaat bereikt hebben dat u voor ogen staat. Met een dergelijk resultaat zult u slechts dankbare ontvangers krijgen en dan zijn ze nog niet eens aan de inhoud begonnen.

Wij, Chocolagiftbox.nl, beschikken over een ruime standaard collectie pralinedozen en ballotins. Geldt voor een productie voorzien van een geheel eigen dessin een minimale afname van 1.500 stuks per formaat pralinedoos, de neutrale uitvoeringen zijn vanaf 200-300 stuks per formaat te bestellen. De levertijd is veelal enkele werkdagen. En blijkt het door u gewenste formaat onverhoopt op het moment van bestellen niet leverbaar, is nieuwe productie veelal al ingepland en kunnen wij binnen een redelijke termijn wel leveren. Of wij bekijken samen met u of er een bijkomende afmeting ballotin op voorraad is die u kunt gebruiken en welke wel direct kan worden geleverd.  

Voor eigen formaten en/of bedrukking kunt terecht bij de Beer Verpakkingen.

Benieuwd naar meer?

Als u na het lezen van ‘ons verhaal’ over de ballotins benieuwd bent geworden naar wat wij u kunnen bieden, dan rest u slechts één ding: ons bellen of mailen en ons uw vragen te stellen. Met heel veel plezier zullen wij u tijdens onze eerste kennismaking zoveel mogelijk informeren en u daadwerkelijk het gevoel geven dat u op het juiste adres bent voor een vakkundig en passend advies over bijvoorbeeld chocolade verpakkingen of macaron doosjes.

Of dit nu een pralinedoosje uit de standaard collectie van Chocolagiftbox betreft of een eigen gepersonaliseerde uitvoering van de Beer Verpakkingen, u mag en kunt er zonder meer op rekenen dat u van ons een goed en betrouwbaar advies ontvangt. Samen met u vinden wij de verpakking die het beste bij u past. Wij kijken dan ook uit naar uw berichten.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op 071 – 580 9207. Dat geldt voor zowel de kantoor uren als daar buiten. Wanneer het u namelijk beter uitkomt ons ’s avonds te contacten is dat voor ons geen enkel probleem. En mailt u ons liever, stuur uw bericht dan naar info@chocolagiftbox.nl