Chocolagiftbox.nl

Chocolagiftbox B.V.

Rooseveltstraat 45 c

2321 BL Leiden

+31 (0) 71 580 9207

Collections

Macaronverpakkingen

Oorsprong
De oorsprong van de macaron gaat terug naar 1581 toen het huwelijk werd voltrokken tussen Anne de Joyeuse en Marguerite de Lorraine. Het was Catharina de’ Medici uit Italië, die voor dit huwelijk een nieuw recept introduceerde van ronde gebakjes, gemaakt van fijn gestampte amandelen. Dit nieuwe gebakje kreeg de naam macarone.

Introductie
Het was vervolgens de Franse patissier Pierre Desfontaines, kleinzoon van de patissier Louis-Ernest Ladouree, die de macaron in 1930 ging produceren en verkopen. Deze bestond uit twee kleine schuimpjes gemaakt van amandelen met daartussen een laagje van ganache, een crème gemaakt van volle room, boter en donkere chocolade. Nog veel meer bekendheid kreeg de macaron toen deze opdook in de film Marie Antoinette uit 2006 en de televisie serie Gossip Girl, in Nederland voor het eerst op tv in 2008.

Macaron doosjes
Inmiddels heeft de macaron een flinke opmars gemaakt en komt men deze lekkernij bij veel patisserieën en banketbakkerijen tegen. De mogelijkheden om de macaron in een bijzondere smaak en of kleur te maken lijken wel eindeloos. Dit mooie, kleurrijke product verdient zonder twijfel een mooie bijpassende macaron verpakking. In onze webshop bieden wij macaron doosjes aan die bestaan uit een kartonnen bodem met transparante deksel. Een macarondoos moet goede bescherming bieden aan de macaron, omdat deze wat kwetsbaarder is dan veel andere patisserieproducten. Daarbij is de macaron, vanwege zijn kleurrijke uiterlijk, uitstekend geschikt voor een verpakking met een transparant karakter. Daarom ook is ons macaron doosje voorzien van een transparante deksel.

Macaron zakjes
Naast macaron dozen, kunnen macarons ook in transparante zakjes worden verpakt. De bescherming van de macaron is bij het gebruik van transparante zakjes weliswaar beduidend minder, toch kan deze verpakking prima worden ingezet. Bijvoorbeeld wanneer enkele macarons worden weggegeven. Denk hierbij aan een feest waarbij de gasten na afloop een kleine attentie meekrijgen. Dan volstaat een transparant zakje voor het verpakken van de macarons. De gasten zullen de kleurige en smakelijke inhoud vermoedelijk sowieso direct opeten, onweerstaanbaar als de macarons eruitzien.

Verpakking op maat
Als de standaard macaron dozen voor het verpakken van uw macarons niet voldoen kunnen wij van chocolagiftbox.nl en de Beer Verpakkingen, u natuurlijk ook voorzien van een speciaal voor u op maat gemaakte macarondoos. Met onze ruim 30 jaar ervaring in de wereld van patisserie verpakkingen zijn wij uitstekend in staat u te adviseren over de macaron verpakking, die het beste bij uw wensen past. Omdat de macaron een vrij kwetsbaar product is, vraagt het aspect van bescherming extra veel aandacht. Daarvoor gaan wij graag met u in gesprek en maken wij een inventarisatie van de specificaties waaraan uw maatwerk macaron verpakkking moet voldoen.

Blister verpakking
Naast mooie macarondoosjes, geschikt voor de verkoop aan de consument en de zakelijke markt (denk hierbij aan relatiegeschenken), vindt er ook verkoop plaats aan derde kanalen. Omdat de productie van de macaron veel kennis en vakmanschap vergt is dit bij uitstek een patisserie product dat wordt ingekocht en niet door elke patissier en/of banketbakker zelf wordt gemaakt. Voor het transport aan deze derde kanalen worden aan de verpakking veelal andere eisen gesteld. Zo gaat het in dat geval vrijwel altijd om de goede bescherming van de macaron tijdens het transport. Voor dit transport zijn blister verpakkingen uitermate geschikt.

Het blister bestaat veelal uit een bodem met uitsparingen waarin de macarons worden gezet. Daar overheen wordt een tweede blister geplaatst, de zogenaamde top, met eveneens uitsparingen, zodat elke macaron afzonderlijk geheel wordt omringd door het blister. Beschadigingen aan de macarons tijdens het transport zijn dan vrijwel uitgesloten. Wij hebben de beschikking over diverse matrijzen (het werktuig waarmee de macaron blisters worden gemaakt). Veel macarons blijken qua afmeting goed in onze standaard blisters te passen. Voordeel hierbij is dat er geen kosten gemaakt hoeven te worden voor een nieuwe matrijs.

Eigen formaten blister
Het laten maken van een nieuwe matrijs kan natuurlijk ook. Zeker als het transport van uw macaron een flinke omvang kent en de maatvoeringen van onze standaard blisters niet ideaal te noemen zijn, is het laten maken van een maatwerk blister het overwegen zeker waard. Als wij voor u een maatwerk blister verzorgen, ontvangt u vooraf aan de daadwerkelijke productie een model van het blister. Dit, zodat u de afmeting en constructie kunt testen en het blister gevuld met de macarons veilig kunt versturen. Zo bent u er zeker van dat uw maatwerk blister daadwerkelijk aan uw wensen en eisen voldoet.

Voor een efficiënt transport van de met macarons gevulde transparante blisters, is het raadzaam deze aanvullend in een kartonnen omverpakking te plaatsen. Zo zullen de macarons het beste worden beschermd. Een transport doos kan 1 of meerdere macaron blisters bevatten. Keuzes hierin zijn afhankelijk van onder andere het blistermodel en de verkoopeenheid die u naar uw afnemers hanteert.

Ontwerp en bedrukking
Welke macaron dozen u ook nodig heeft, wij van chocolagiftbox.nl, kunnen u die leveren. Vanuit onze webshop op basis van kleine hoeveelheden en uit voorraad leverbaar. Voor een maatwerk macaron verpakking gaan wij graag met u aan tafel zitten, en luisteren wij goed naar de wensen en ideeën die u over de doosjes voor macarons heeft. Met name dit eerste traject is van groot belang, want alleen als wij precies van u weten hoe het ideale macaron doosje er in uw ogen uitziet, kunnen wij u goed adviseren en voorstellen doen. Heel graag houden wij dit eerste gesprek samen met u op ons kantoor in Leiden. Belangrijkste reden hiervoor is, dat wij op ons kantoor alle voorbeelden van macarondoosjes hebben liggen. Tijdens ons gesprek kunnen wij u deze laten zien en krijgt u gaande het gesprek  een steeds beter beeld van alle type materialen waarin wij de maatwerk macaron verpakking voor u kunnen uitvoeren. Ook voorbeelden van bedrukkingstechnieken zullen worden besproken, want ook daarin zijn vele mogelijkheden. Van de basis bedrukking in 1 kleur of full colour, tot metallicfoliebedrukkingen en praegdruk. Stuk voor stuk aspecten van de verpakkingen die de uiteindelijke macarondoos voor u tot de ideale verpakking maakt. Wilt u uw macaron doosjes laten voorzien van een eigen bedrukking, dan verzorgt onze grafische ontwerpster een mooi dessin voor u. Op basis van uw logo, overige beelden en/of teksten, maakt zij voor u digitale ontwerpen. Kortom, wij van chocolagiftbox.nl, staan voor klaar om uw verpakkingswens voor u te realiseren. De concrete eerste stap is aan u. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 071 5809207; via e-mail kunt u ons bereiken op info@chocolagiftbox.nl. Wij kijken uit naar uw bericht!