Chocolagiftbox.nl

Chocolagiftbox B.V.

Rooseveltstraat 45 c

2321 BL Leiden

+31 (0) 71 580 9207

Collections

Bonbondoosjes

Bonbondoosjes

Op zich is iets verpakken niet zo’n hele grote uitdaging en dat geldt eigenlijk ook voor het verpakken van bonbons. Zien we de problemen vooral liggen op het gebied van grootte, vorm en hoeveelheid, met bonbondoosjes is, praktisch gezien, alleen die laatste categorie van belang. Zoals vermeld praktisch gezien, want bij het verpakken van overheerlijke lekkernijen is het vooral de esthetische factor die er uitspringt. Het is de kunst bonbonverpakkingen te creëren die de voorpret op de inhoud alleen maar vergroot, en daarbij zo in het oog springend is, dat het bijna een zonde lijkt het bonbondoosje open te maken. Indien die combinatie van factoren slaagt, heb je de perfecte bonbonverpakking en wij, Chocolagiftbox en De Beer Verpakkingen, doen er alles aan dat te bewerkstelligen voor onze klanten. Al drie decennia lang doen we ons uiterste best zowel kwalitatief als kwantitatief het beste product te leveren voor het verpakken van vooral lekkernijen als bonbons, pralines, gebak en taarten, maar ook andere producten die iets speciaals vragen van de verpakking zoals parfumerie-artikelen. Voor ons is het verpakken van bonbons wel degelijk een hele uitdaging en we staan u dan ook graag bij om aan al uw wensen op het gebied van bonbondoosjes te voldoen.

Een bonbon, wat is dat nu eigenlijk precies?


Voordat we iets gaan inpakken, kan het geen kwaad te definiëren wat we precies willen inpakken en over bonbons bestaat daar wat onenigheid over. In de dagelijkse omgang gaat bonbon, indien vertaald uit het Frans betekent het ‘goedgoed’, bijna altijd samen met chocolade, maar indien we wat verder in de historie duiken ligt het verband met suiker meer voor de hand. De volgende stap naar de vertaling van bonbon als ‘zoetigheid’ ligt dan ineens veel meer voor de hand, en dan specifiek fijne zoetigheden. Hier bij ons zou je dus elke vorm van snoepgoed als bonbon kunnen beschouwen en hoewel de meeste vormen eenvoudig aangeboden worden in een, nog te vaak, plastic omhulsel, kan er door specialistische bonbonverpakkingen extra waarde gegeven worden aan de inhoud. Chocoladebonbons, al dan niet met vulling (gevuld noemen we deze pralines), komen door de net iets exclusievere plaats die chocolade nu eenmaal inneemt in de wereld van zoetigheden en lekkernijen, eerder in aanmerking voor een wat exclusievere verpakking. In principe kan dat echter voor elke vorm van snoepgoed. De belangrijkste taken van verpakking zijn bescherming, anticipatie, creativiteit en esthetiek en met aparte bonbondoosjes kun je dat zelfs bereiken als de inhoud zuurtjes of drop is. De praktijk leert echter dat we toch eerder gebruik zullen maken van bonbondoosjes of pralinedoosjes (ballotins), al dan niet transparant, als er chocolade in het spel is.

Wat wij voor u kunnen betekenen


Welke vorm van snoepgoed of bonbons u ook op een originele manier zou willen inpakken, wij, Chocolagiftbox, kunnen u daarbij van dienst zijn. Niet alleen kunt u gebruik maken van ons standaard aanbod, maar als u individuele wensen heeft voor een creatief design van het bonbondoosje, staan wij klaar om samen tot een optimale oplossing te komen voor hetgeen u voor ogen staat. Dat proces begint bij te bespreken wat u precies wilt bereiken met de verpakking, waarna we samen overleggen hoe dat te realiseren is. Naast aantallen, grootte en vorm van de doosjes is natuurlijk van zeer groot belang hoe de bonbondoosjes er moeten gaan uitzien. Uiteraard beschikken we over een aantal voorbeelden waaruit u vrijelijk kunt kiezen, maar mocht u zelf creatieve ideeën willen aandragen, dan staan wij open voor uw suggesties. Naast dichte bonbonverpakkingen is het ook mogelijk transparante bonbondoosjes of transparante stangen (een aantal bonbonverpakkingen aan elkaar gekoppeld) te maken; of speciale themaverpakkingen zoals kleine en grote kerstdozen voor snoepneuzen. U kunt ook denken aan andere thema’s als Pasen , verjaardagen en huwelijken. Vroeger werd bonbons in papieren zakjes gedaan. Dat kan nog steeds en de verrassing is dan nog altijd aanwezig. Transparante bonbonzakjes nemen die verrassing over de inhoud weliswaar weg, maar het ziet er weer wat chiquer uit.


Dankzij het medium van de PC zijn we in staat elk voorbeeld aan u te tonen zonder daarvoor ontwikkelingskosten te hoeven rekenen. Er komt immers geen gebruik van materialen en productieprocessen aan te pas. Op die manier wordt het ook heel eenvoudig veranderingen aan te brengen en met de 3d- technologie kunt u de bonbonverpakkingen vanuit elke hoek beschouwen totdat het gewenste resultaat bereikt is. Nu kunt u zich afvragen waarvoor dit allemaal nodig is. Doe de bonbons in een doosje en klaar is Kees! Maar uit de voorafgaande teksten is inmiddels duidelijk geworden dat een mooie verpakking extra waarde kan toevoegen aan de inhoud. Deze verhoging van waarde kan dan op zich weer zorgen voor een verhoogde voorpret op de inhoud waarbij de klant nog meer geniet van de overheerlijke bonbons of, algemener gezegd, van het snoepgoed dat zich achter de verpakking verschuilt. Het cadeau geven van bonbons in een doosje wordt op die manier niet slechts een enkelvoudige ervaring, maar verandert in een heus avontuur.

Naast het leveren van gepersonaliseerde bonbondoosjes beschikken wij over een ruime standaard collectie bonbondozen en bonbondoosjes. Geldt voor een productie voorzien van een geheel eigen dessin een minimale afname van ca. 1.500 stuks per formaat bonbondoos, de neutrale uitvoeringen zijn vanaf 100-200 stuks per formaat te bestellen. De levertijd is veelal enkele werkdagen. En blijkt het door u gewenste formaat onverhoopt op het moment van bestellen niet leverbaar, is nieuwe productie veelal al ingepland en kunnen wij binnen een redelijke termijn wel leveren. Of wij bekijken samen met u of er een bijkomende afmeting bonbondoos op voorraad is die u kunt gebruiken en welke wel direct kan worden geleverd.

Benieuwd naar meer?


Wilt u bonbondoosjes kopen of bonbondoosjes bestellen, dan rest u slechts één ding: ons bellen of mailen en ons uw vragen stellen. Met heel veel plezier zullen wij u tijdens onze eerste kennismaking zoveel mogelijk informeren en u daadwerkelijk het gevoel geven dat u op het juiste adres bent aanbeland als het gaat om een vakkundig en passende advies over verpakkingen. Of dit het bestellen of kopen van een bonbondoosje uit de standaard collectie betreft of een eigen gepersonaliseerde verpakking, te bestellen bij de Beer Verpakkingen, u mag en kunt er zonder meer op rekenen dat u van ons een goed en betrouwbaar advies ontvangt. Samen met u vinden wij de verpakking die het beste bij u past. Wij kijken dan ook uit naar uw berichten. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 071 – 580 9207. Dat geldt voor zowel tijdens de kantooruren als daar buiten. Wanneer het u namelijk beter uitkomt ons ’s avonds te contacten is dat voor ons geen enkel probleem. En mailt u ons liever, stuur uw bericht dan naar info@chocolagiftbox.nl